T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / PAZAR - Haberal Vakfı Yaşar ve MedineHaberal Ortaokulu

Etiket Sonuçları: iftar

Nis

 

Ramazan ayının gelmesi çok sevilerek karşılanıyor. Çünkü bu ay, hiçbir şeyin önüne geçemeyeceği özel bir ay. İnsanlar, bu ayda sevgi, kardeşlik ve dayanışma duygularını daha çok hissediyor ve paylaşıyor.Ramazan ayının en özel günlerinden biri de iftar. Iftar, aç kalmış insanların oruçlarını açmalarının simgesi. İftarda, ekmeğin yanı sıra, herkesin zevkine göre çeşitli yemekler hazırlanır.Iftar, bir aile günüdür. Tüm aile bireyleri, iftar sofrasının etrafında toplanır. Herkes, iftarın keyfine varır ve bu özel günde birbirlerini daha da yakın hisseder. Bizlerde haberal ekibi olarak ailelerimizle birlikte iftar programı düzenledik emeği geçenlere teşekkürler..

Nis

Nis

Ramazan ayı iftar sofrası, Müslümanların, gündüzleri oruç tuttukları Ramazan ayının her akşamında yaptıkları özel yemek sofrasıdır. Bir iftar sofrası, çoğu zaman, bir kez oruç tutulan günün yorgunluğunu gidermek için, aile ve arkadaşlar arasında paylaşılan, uzun süre süren bir yemek olarak kutlanır.

Okulumuz her ramazan düzenlenen iftar programı bu yıl da devam ediyor. 03.04.2023 tarihinde 5. Sınıflarımız iftar programı düzenledi Başta 5. sınıf rehber öğretmenlerimiz ve emeği geçen velilerimizi tebrik ediyoruz.