T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / PAZAR - Haberal Vakfı Yaşar ve MedineHaberal Ortaokulu

Haberler

Şbt

Birçok öğrencinin heyecanla beklediği İlçe Geneli Deneme Sınavı, ilçemizde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen sınav, öğrencilere önemli bir değerlendirme ve hazırlık fırsatı sunuyor.Sınav, ilçedeki tüm okullardan katılan öğrencilere açık olup farklı düzeylerdeki soruları içermektedir. Bu sayede öğrenciler, kendilerini farklı zorluk seviyelerinde sınayarak eksikliklerini tespit etme ve üzerinde çalışma imkanı bulma fırsatı elde ediyor.İlçe Geneli Deneme Sınavı, öğrencilere sınav atmosferine alışma, zaman yönetimi becerilerini geliştirme ve stresle başa çıkma konularında da yardımcı oluyor. Aynı zamanda öğrenciler, deneme sınavı sonuçlarına göre akademik performanslarını değerlendirme imkanı bulacak ve eksik oldukları konuları belirleyerek ilerlemelerini sağlayabilecekler.

Şbt

21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlandı. Millî Eğitim Bakanlığınca yayımlanan kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5', 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.

Bursluluk Sınavı Klavuzu için tıklayınız..

EK-1 Belgesi İçin Tıklayınız.

Ek-2 Belgesi (Yurt Dışında E-okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler için)

Şbt

Okulumuzun Konferans Salonunda, Sosyal Bilgiler öğretmenimiz doğal afetler hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Ayrıca, öğrencilerimize doğal afetlerle ilgili AFAD'ın YouTube sayfasında paylaştığı bir video izletildi.

Doğal afetler, doğanın normal döngüsü içinde meydana gelen ani ve şiddetli olaylardır. Genellikle insanların kontrolü dışında gerçekleşirler ve büyük ölçekte tahribat, yaralanma ve kayıplara neden olabilirler. Doğal afetler çeşitli türlerde olabilir:

Deprem: Yer kabuğundaki tektonik hareketler sonucunda meydana gelen titreşimlerdir. Depremler, yerin altında hareket eden levhalar arasında gerçekleşen enerji boşalması sonucunda oluşur. Büyük depremler binaların yıkılmasına, toprak kaymalarına ve tsunamilere yol açabilir.

Sel: Şiddetli yağışlar, nehirlerin taşmasına veya barajların aşırı dolmasına sebep olabilir. Bu durumda su, çevredeki araziyi ve yerleşim alanlarını kaplayarak büyük hasara neden olur. Sel suları, evleri yıkar, tarım alanlarını tahrip eder ve insanların güvenliğini tehdit eder.

Fırtına: Şiddetli rüzgarlar, hortumlar, kasırgalar ve tayfunlar gibi fırtına olayları, büyük ölçekte hasara neden olabilir. Bu doğal afetler ağaçları devirebilir, binaları yıkabilir, elektrik hatlarını koparabilir ve sel veya deniz suyunun karaya taşınmasına neden olabilir.

Yıldırım: Elektrik yüklü hava bulutlarından veya fırtınalardan kaynaklanan yıldırımlar, toprakla buluştuğunda büyük bir enerji açığa çıkarır. Yıldırımlar, orman yangınlarına, binaların yanmasına ve elektrik arızalarına neden olabilir. Ayrıca, insanlara doğrudan çarparak yaralanmalara veya ölümlere yol açabilir.

Volkanik Patlama: Volkanlar, yer kabuğundaki magma ve gazların patlamasıyla meydana gelir. Volkanik patlamalar, lav akıntıları, püskürme, küllerin yayılması ve piroklastik akıntılar gibi tehlikeli olaylara sebep olabilir. Volkanik patlamalar, çevredeki yerleşim alanlarını tehdit eder ve havaya yayılan kül bulutları ulaşımı ve tarımı olumsuz etkileyebilir.

Tsunami: Genellikle denizlerde veya büyük göllerde meydana gelen depremler veya volkanik patlamalar, su altında büyük bir enerji boşalmasına neden olabilir. Bu enerji, suyun dalga şeklinde yayılmasına ve kıyı bölgelerini vurmasına yol açar. Tsunamiler, büyük dalgaların kıyıları sular altında bırakması ve büyük hasara neden olmasıyla bilinir.

Bu afetlerin her biri farklı özelliklere sahiptir ve insanlar, afetlere karşı hazırlıklı olmalı, yerel yetkililerin uyarılarını takip etmeli ve acil durum planlarına sahip olmalıdır. Afetlerin etkilerini azaltmak için önceden alınacak önlemler ve hızlı müdahale önemlidir.

Ock

Bakanlığımızın sosyal etkinlik faaliyetleri kapsamında Pazar Gençlik merkezine gezi düzenledik Emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Ock

TEKNOFEST NEDİR?

TEKNOLOJİ GELİŞTİREN VE ÜRETEN BİR TÜRKİYE İÇİN

TEKNOFEST, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir. 2018 yılında İstanbul Havalimanı'nda gerçekleşen festivalde 14 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına toplamda 4.333 takım, 20.000 genç başvuru yapmışken İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2019'da 19 farklı kategoride gerçekleştirilen teknoloji yarışmalarına 81 il ve 122 ülkeden 17.373 takım ve 50.000 yarışmacı başvurmuştur. 2020 yılında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen TEKNOFEST kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 81 il ve 84 ülkeden 20.197 takım, 100.000 genç başvuruda bulunmuştur. 2021 yılında Atatürk Havalimanı'nda dördüncüsü gerçekleşen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 35 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 81 il, 111 ülkeden 44.912 takım ve 200.000 yarışmacı başvurmuştur. 2022 yılında Samsun Çarşamba Havalimanı merkezli olarak Karadeniz Bölgesi'nde gerçekleşen TEKNOFEST Karadeniz kapsamında geleceğin odak alanları üzerine 40 farklı teknoloji yarışması gerçekleşmiştir. Bu yarışmalara 81 il, 107 ülkeden 154.000'den fazla takım ve 600.000'den fazla yarışmacı başvurmuştur. Aynı sene içerisinde ülke sınırlarını aşarak ilk defa yurt dışında Azerbaycan, Bakü Crystal Hall'de gerçekleşen TEKNOFEST'te 10 farklı teknoloji yarışması düzenlenmiş ve bu yarışmalara 1.010 takım, 5.636 yarışmacı başvurusu alınmıştır. 2023 yılında İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleşen TEKNOFEST kapsamında geleceğin odak alanları üzerine 41 farklı kategoride teknoloji yarışmaları gerçekleşmiştir. Bu yarışmalara 81 il, 96 ülkeden 333.000'den fazla takım ve 1.000.000'dan fazla yarışmacı başvurmuştur.

Teknofest 2024 Bilgilendirme Videolarımız ve Sunumlarımız 

Teknofes Marşı için tıklayınız

Teknofest Dökümanları için Tıklayınız..

 

Ock

Öğrenciler Beden Eğitimi Dersinde Enerjisini Atarak Eğlendi

okulumuz öğrencileri, beden eğitimi dersinde düzenlenen etkinlikle hareketli ve enerjik bir deneyim yaşadı. Öğrenciler, fiziksel aktivite ve eğlenceyi bir araya getiren etkinlikle bedenlerini hareket ettirip enerjilerini atma fırsatı buldular.

Etkinlik kapsamında öğrencilere çeşitli spor ve oyunlar sunuldu. Öğrenciler, futbol, basketbol, voleybol gibi takım sporlarına katılabildi ve yeteneklerini sergiledi. Ayrıca, koşu yarışları, ip atlama ve çeşitli egzersizler gibi bireysel aktiviteler de yer aldı.

Ock

8. Sınıf Öğrencileri Eğlenceli Bir Geziyle Stres Attı

8 sınıf öğrencilerimiz, unutulmaz bir lise gezisi deneyimi yaşadı. Öğretmenler ve öğrenciler, eğitim ve öğretimin yanı sıra sosyal etkileşimi artırmak amacıyla düzenlenen bu geziyle stres atmış oldu.

 

Ock

7B Sınıfı Faaliyet Haftası _Kendi Zekâ Oyunlarını Getirdiler, beraber oynadılar.

Ock

5. Sınıf öğrencilerimize Sineme Etkinliği Düzenledik

Ock

Satranç Turnuvası Heyecanı

okulumuz öğrencileri, strateji ve zeka oyunu olan satrançta yeteneklerini sergilemek için bir araya geldi. Okulun düzenlediği satranç turnuvası, öğrencilere rekabetçi bir ortamda düşünme becerilerini geliştirme ve stratejik kararlar alma fırsatı sundu.

Turnuvaya katılan öğrenciler, heyecan dolu karşılaşmalarda ustalıkla hamlelerini gerçekleştirdi. Her maç, öğrencilerin zihinsel yeteneklerini ve satranç stratejilerini kullanma becerilerini test etmelerine imkan tanıdı.

Ock

Öğrencilerimiz Zihin Güçlerini Ölçtü: Bilgi Yarışması Heyecanı

7 sınıf öğrencileri, eğitici ve heyecan dolu bir bilgi yarışmasıyla zihin güçlerini ölçme fırsatı buldular. Öğrenciler, okulun düzenlediği bu etkinlik sayesinde birbirleriyle yarışarak bilgi ve yeteneklerini sergiledi.

Bilgi yarışması, öğrencilerin genel kültür, bilim, tarih, edebiyat ve spor gibi çeşitli alanlardaki bilgisini test etmeyi amaçlıyordu. Öğrenciler, zorlu sorularla karşılaşırken hızlı düşünme, analitik beceriler ve takım çalışması gibi önemli yeteneklerini kullanma fırsatı buldular.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Kapsamında Okul panomuz hazırlanmıştır. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Kariyer Günleri kapsamında ilçemiz doktorlarından Dr. Mehmet Mesut AMCAOĞLU okulumuza davet ederek doktorluk mesleği ile ilgili fikirlerini öğrencilerimizle paylaştı. Doktorumuza ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi 

Dede Korkut Yarışma şartnamesi için TIKLAYINIZ....

Ock

Barış Mançoyu ölüm yıl dönümünde andık. Türkçe Öğretmenimiz Fevzi AYÇİÇEK hocamızı tebrik ediyoruz.